Hoe een pan in te branden?
Het inbranden van een pan is een belangrijk proces, dit zorgt ervoor dat je een anti-aanbaklaag creëert en het beschermt de pan tegen roest.
Benodigheden:
Gietijzeren pan
Plantaardige olie, koolzaadolie of druivenpitolie
Keukenpapier of een schone doek
Bakplaat of aluminiumfolie
Oven
Stappen:
- Reinig de pan, doe dit door warm water en mild afwasmiddel te gebruiken (mild afwasmiddel is afwasmiddel wat je kunt gebruiken om met de hand af te wassen zonder dat de huid irriteert).
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Breng een dun laagje olie aan, gebruik een schone doek of keukenpapier om de olie te verdelen over het hele bakoppervlakte van de pan.
- Plaats een bakplaat, bakmat of aluminiumfolie onder de pan om eventuele oliedruppels op te vangen.
- Plaats de pan ondersteboven in de voorverwarmde oven
- Laat de pan 1-1,5 uur in de oven staan, dit zal een duurzame anti-aanbaklaag creëren.
- Haal de pan uit de oven en laat deze goed afkoelen.