Wat voor voordelen heeft een gietijzeren pan?

Uitstekende warmteverdeling en warmteretentie:

Gietijzer staat erom bekend dat het een enorm goede warmteverdeling heeft, het complete oppervlakte word evenredig verwarmd. Naast dat het de warmte goed verdeeld zorg het er ook voor dat de warmte goed vastgehouden wordt.

 

Natuurlijke anti-aanbaklaag / geen schadelijke coating:

Gietijzeren pannen staan erom bekend dat ze geen chemische anti-aanbaklaag hebben. Door de juiste onderhoud (zie volgende pagina) ontstaat er een sterke natuurlijke anti aanbaklaag welke steeds beter wordt, hoe vaker de pan gebruikt wordt.

 

Veelzijdigheid:

Een gietijzeren pan kan onder andere gebruikt worden met; het gasfornuis, de elektrische kookplaat, inductiekookplaat, oven en kampvuur. Hierdoor is het mogelijk om onder andere te; bakken, braden, frituren, sauteren en zelfs het bakken van brood.

 

Duurzaamheid

Het gietijzer dat gebruikt wordt is vrijwel onverwoestbaar, bij goed onderhoud zouden de pannen meerdere generaties mee kunnen gaan.

 

Verbeterde smaak

Onder professionals wordt het al vaak gezegd, het koken met een gietijzeren pan geeft een betere smaak. De smaak komt doordat er olie blijft zitten in de poriën van de gietijzeren pan, hierdoor is ook minder olie benodigd bij het gebruik van de pan.

 

Betaalbaar:

Gietijzeren pannen zijn over het algemeen betaalbaar en kunnen enorm lang meegaan, ze hebben een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding vanwege hun duurzaam- en veelzijdigheid.