Koud gerookte gevulde eieren

 

8 minuten koken

Leg ze na het koken direct in ijswater

Pel de eieren

Snijd de eieren in 2’en en schep met een theelepel voorzichtig de dooiers uit de eieren.

Leg de uitgeholde eieren op het grillrooster, belangrijk is dat de eieren niet recht boven het ‘vuur’ liggen.

Steek de Cold smoke generator aan en laat dit 15 minuten rusten

Pak ondertussen een ziplockzak, stop hier alle verzamelde dooiers in, meng dit met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels barbecuesaus, 1 eetlepel milde mosterd en een beetje tabasco.

Knijp dit door elkaar heen en zorg dat het één egale niet-klonterige saus word.

Draai na 15 minuten de eieren om en laat ze verder roken.

Na 15 minuten kun je de eieren van het rooster afhalen.

Knip een hoek af van de ziplockzak en vul de eieren met de saus.

Na het vullen van de saus kun je het gerecht afwerken door er wat paprikapoeder en bieslook overheen te sprenkelen.

 

De eieren zijn direct klaar om gegeten te worden, de eieren blijven tot 2 dagen goed mits ze gekoeld bewaard worden.

Vruchtenbomen