Koud roken uitgelegd.
De afgelopen jaren is koud roken steeds populairder geworden. Waar de barbecues vroeger na het zomerseizoen weer onder een hoes verdwenen, blijven steeds meer mensen (ook) in de koudere maanden actief met koud roken.
Koud roken is een beetje experimenteren: het is een zoektocht naar jouw ideale smaak. Op deze pagina vind je aanbevolen gerechten, maar dat betekent natuurlijk niet dat je andere combinaties minder lekker zult vinden.
Het experimenteren geldt ook voor de hoeveelheid rookmot in de cold smoke generator. Er is geen vaste hoeveelheid omdat dit afhangt van de soort rookmot en externe factoren zoals de luchttoevoer.
Een volledig gevulde cold smoke generator bevat zo'n 400-450 milliliter rookmot. Elke zak rookmot bevat 3000 milliliter. Hoeveel rookmot je nodig hebt, verschilt per gerecht en hoe lang het gerecht moet roken.
Bij het koud roken is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Volg de instructies goed op en zorg ervoor dat de temperatuur nooit boven de 25 graden Celsius komt om bacterievorming te voorkomen.
Raadpleeg eventueel andere bronnen als een gerecht niet duidelijk is vermeld. GrillX is niet verantwoordelijk voor klachten die na het eten kunnen ontstaan.